Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، هر چند بیش از دو هزار جاذبه در سطح استان اردبیل شناخته شده است اما به تعبیر کارشناسان تعدد جاذبه ها به مراتب بیشتر است تا جایی که برخی از جاذبه های گمنام در هیچ کجای کشور مشابهی نداشته و مجموع آن موجب شده تا اردبیل پاسخگوی تمامی سلایق باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود تنوع جاذبه ها تاکنون معرفی مقبولی از آن صورت نگرفته بود بطوریکه حتی شهروندان اردبیلی نیز از وجود بسیاری از آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی اطلاعی ندارند.

برپایی موزه دائمی جاذبه های گردشگری اولین گام در معرفی آثار شاخص استان اردبیل در کمترین زمان ممکن است. تا جایی که این مجموعه با استقبال کم نظیری در فصل تابستان مواجه شد و گردشگران اظهار می کردند طی بازدید اطلاعات قابل توجهی از آثار اردبیل کسب کرده اند.

معرفی جاذبه تمامی شهرها و خروج از مرکز گرایی

یکی از محاسن موزه دائمی جاذبه های استان اردبیل قائل شدن سهم برابر برای تمامی شهرها است. اگر پیش از این عمده تمرکز معرفی جاذبه ها چه در رسانه ها و چه از سوی دستگاه متولی، معرفی جاذبه های شاخص به ویژه در مرکز استان بود، در موزه دائمی آثار تمامی شهرها معرفی شده است.

یکی از بازدیدکنندگان در این خصوص گفت: ما فکر نمی کردیم در اردبیل این مقدار جاذبه تاریخی و طبیعی وجود داشته باشد اما در این نمایشگاه آثار بسیاری را دیدیم که قبلا شناختی از آن نداشتیم.

معصومه آقایی تصریح کرد: به دلیل سکونت اقوام همه ساله به اردبیل سفر می کنیم و از شورابیل و  بازار تاریخی بازدید کرده و به آب های گرم سرعین نیز مراجعه می کنیم.

او افزود: آثار قابل توجهی در شهرستان ها وجود دارد که در سفرهای بعدی قصد داریم از آن ها بازدید کنیم.

علاوه بر معرفی آثار طبیعی و تاریخی، جاذبه های گردشگری غذا نیز در این موزه معرفی شده و مسافران می توانند با غذاهای سنتی و سوغاتی آشنا شده و حتی از مکان های تهیه آن نیز اطلاع یابند.

برگزاری ورک شاپ های صنایع دستی

یکی از بخش های مهم موزه دائمی جاذبه ها، ورک شاپ های صنایع دستی است. در واقع علاوه بر معرفی آثار میراثی و گردشگری، 7 ورک شاپ صنایع دستی در این موزه دایر است که شامل آثار هنرمندان شاخص این استان می شود.

گردشگر اهل اصفهان در خصوص ورک شاپ های برگزار شده گفت: این موزه به دلیل اینکه اطلاعات جامعی در اختیار بازدیدکننده قرار می دهد و در نهایت نیز فرد می تواند با قیمت مناسب صنایع دستی تهیه کند، قابل توجه است.

رامین مهرانی افزود: صنایع دستی تولیدی این استان از کیفیت مطلوبی برخوردار است و زیبایی کم نظیر آثار قابل توجه است. هنرمندان با استقرار در نمایشگاه می توانند نسبت به معرفی صنایع دستی اقدام کنند و حتی علاقه مندان جهت آموزش ترغیب سازند.

مطابق اظهارات مسئولان بیش از نیمی از صنایع دستی تولیدی کشور در استان اردبیل تولید می شود و این استان از قطب های تولید بافته های داری است.

در موزه دائمی جاذبه ها چرم، ورنی، گلیم، سنگ های نیمه قیمتی و قیمتی و قلم زنی به نمایش درآمده است.

استقرار دبیرخانه دائمی ستاد خدمات سفر

در کنار معرفی جاذبه ها، تکریم مسافران و پاسخگویی به سوالات گردشگران بخشی از خدمات ارائه شده است. تا جایی که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، دبیرخانه ستاد دائمی خدمات سفر در نگارخانه شاه اسماعیل صفوی مستقر شده است.

نادر فلاحی گفت: به دلیل اینکه بخش عمده ای از گردشگران از میدان عالی قاپو و موزه های پیرامون آن بازدید می کنند، دبیرخانه ستاد دائمی خدمات سفر در نگارخانه مستقر شده است تا به سوالات مسافران پاسخ گفته و راهنمایی لازم از جاذبه ها و آثار گردشگری انجام شود.

او افزود: علاوه بر این اپلیکیشن های گردشگری نیز در این موزه مستقر شده اند تا خدمات گردشگری الکترونیک را به مسافران ارائه دهند.

فلاحی گفت: معرفی جاذبه ها یکی از ضرورت هایی بود که طی سال های اخیر بر روی آن برنامه ریزی شده است و راه اندازی موزه دائمی نیز به همین منظور عملیاتی شد.

موزه دائمی معرفی جاذبه های گردشگری محلی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی اختصاص داده است تا در راستای تبیین هویت تاریخی، معرفی جاذبه های طبیعی و فرهنگ سازی عادات و رفتارهای صحیح اجتماعی و فردی نقش ایفا کند.

انتهای پیام/ع

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گردشگری موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۴۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در شهرستان‌های مختلف استان تعطیل است.
امیر کرم زاده اصفهان افزود: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.
استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت به‌عنوان قطب گردشگری جهان و ایران، بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از میان آنها بیش از هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی شدند.
هفت اثر از آثار تاریخی اصفهان به نام‌های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام‌های وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده و کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • فراخوان اولین سالانه تبادل عکس ایران منتشر شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • فراخوان نخستین سالانه تبادل عکس ایران
  • آماده‌باش اردستان در پایان هفته/ مرخصی‌ها لغو شد
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان